Novetats Declaració Renda 2016


El proper 5 d’abril del 2017 s’obre el període per presentar la Declaració de la Renda 2016Volem destacar dues novetats de l’impost sobre la renda de les persones físiques d’aquest any, que té efecte sobre l’any 2016:

  1. El programa per dur a terme les gestions de la Declaració és el RentaWEB. Ja no existeix el programa PADRE. Això significa que tots els contribuents poden obtenir l’esborrany a través d’aquest servei de tramitació.
  2. És possible sol·licitar rectificacions en el cas d’haver comès errors o omissions que determinin l’import a percebre. Aquesta modificació de l’impost es farà a través de la mateixa declaració.


Durant el mes d’abril les gestions que es poden realitzar amb l’Agència Tributària són merament a través d’Internet. T’hauràs d’esperar al dia 4 de maig del 2017 per poder sol·licitar cita prèvia.

Tot i això, t’animo a anar recopilant la documentació necessària per a la tramitació de la declaració de la renda:
Aquest són els documents més importants que
no has d’oblidar a l’hora de fer la teva declaració:

Nòmines o Rediments activat econòmica, Hipotetia habitual (amb excepcions), Rediments comptes bancaris, Lloguers (amb excepcions), Pagaments quotes Seguretat Social (autònoms), Aportaciosn Plans Pensions

 

(nòmines, hipoteca habitual, interessos comptes bancaris, donacions, SS i PP).

 I recorda:

 

 
No tothom ha de fer la declaració de la renda… Hi ha excepcions per a les persones físiques, però:
si ets un professional / autònom estàs obligat a fer la Declaració de la Renda 2016, sense excepcions.
 
Si ets particular i no tens l’obligació de fer la Declaració d’Hisenda (AEAT), t’aconsello que facis l’esborrany i, després, valoris el que més et convingui. L’esborrany no et comporta cap compromís. Recomanem realitzar sempre un esborrany de la declaració.
 

 

Si ets autònom, o particular i tens alguna herència, compravenda d’habitatge, compensació de pensions, divorci o altres fets poc habituals però rellevants, és millor que disposis d’un assessorament personalitzat.
 
Dates clau Hisenda 2016
  • 5 abril: inici campanya telemàtica
  • 4 maig: inici cita prèvia
  • 26 juny: dia límit presentació Renda amb pagament per domiciliació
  • 30 juny: últim dia Renda

Més informació:

Envia’m un e-mailrosa@rosatarongi.cat

Truca’m al 607 28 32 45